Slash maakt tune voor nieuwe "Angry birds"-spel

Slash heeft een themalied opgenomen voor het populaire smartphone-spel "Angry birds". Wie de laatste versie van de app, "Angry birds space", opent, krijgt de tune van de ex-Guns 'N Roses-gitarist te horen.

"De mensen van "Angry birds" zijn erachter gekomen dat ik een grote fan ben en ze namen contact met mij op. Ik heb die kans om erbij betrokken te worden met beide handen gegrepen", zegt Slash aan het muziekblad NME. De muzikant kreeg meteen ook zijn eigen personage: de Slashbird (foto boven).

Slash is niet de eerste muzikant die zijn medewerking verleent aan "Angry bird". Punkgroep Green Day lanceerde vorig jaar een eigen versie van het spel en ook de overleden Queen-zanger Freddy Mercury kreeg al zijn eigen "Angry bird", ter gelegenheid van zijn verjaardag en om geld op te halen voor de strijd tegen aids.

"Angry birds" is de populairste betalende app ooit. In Engeland, Finland en China zijn er al pretparken geopend rond de figuurtjes. Het themalied van "Angry birds space" kunt u hieronder beluisteren.