Toestand in Hasselts rusthuis is onder controle

In Hasselt is een virus uitgebroken in rusthuis Gaerveld. Het virus veroorzaakt maag- en darmproblemen en is erg besmettelijk. Een 25-tal bejaarden worden in quarantaine gehouden, maar zijn al aan de beterhand. "Er is niemand in levensgevaar", benadrukt Geert Uyterschaut, de woordvoerder van Gaerveld.
Rusthuis Gaerveld. (foto www.gaerveld-hasselt.be)

Het zijn de bewoners van de derde verdieping van het rusthuis die getroffen zijn. Wellicht gaat het om het norovirus, een kort en krachtig virus dat braken en buikloop veroorzaakt. Bij verzwakte bejaarden kan dat gevaarlijk zijn.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de nodige zorgen toe te dienen. Voorlopig mag niemand het rusthuis nog binnen of buiten. De bewoners moeten vandaag nog in quarantaine blijven, en mogelijk ook morgen en overmorgen. "Wij gaan de situatie uur per uur evalueren met het team van medici en paramedici die daar aanwezig zijn", zegt Geert Uyterschaut.