Vanackere: "Olifantenvel past niet bij een mens"

Steven Vanackere (CD&V), die dinsdag ontslag nam als minister van Financiën, vertelt op zijn Facebookpagina over zijn ontslag. "Ik ben sereen, ik hoef geen slachtofferrol", schrijft hij.

Vanackere nam dinsdag ontslag als minister van Financiën na de heisa over de -intussen ingetrokken- deal tussen ACW en Belfius over de winstbewijzen. Nu reageert hij voor het eerst publiekelijk, via zijn Facebookpagina.

Vanackere verwees tijdens de persconferentie waar hij zijn ontslag aankondigde naar "onterechte insinuaties en verdachtmakingen". Op Facebook klinkt het dat "het klimaat van bestendige verdachtmaking gewoon het serieuze werk bemoeilijkte, wat niet in het voordeel is van het land, en ook slecht voor mijn partij".

Daarnaast is het "ook echt wel waar" dat een en ander zijn persoonlijk incasseringsvermogen te boven ging. "Een olifantenvel past bij een olifant, niet bij een mens." De CD&V'er ergert zich voorts aan "de toenemende intellectuele slordigheid en soms domheid in het politieke debat".

Vanackere, die de vele steunbetuigingen apprecieert, voelde zich overigens "tot op het laatst heel sterk gesteund in mijn eigen partij". "Maar wie denkt dat het volstaat om onschuldig te zijn, gaat wat kort door de bocht. Elke mens wil ook in vrede zijn met zijn eigen leven, zijn eigen prioriteiten, zijn eigen waarden."

Wat de CD&V'er nu gaat doen, weet hij "nog niet zo accuraat". "In elk geval niet in een hoekje zitten kniezen."