30 mensen naar ziekenhuis tijdens carnaval Halle

De eerste feestnacht op het carnaval van Halle is voor 30 mensen in het ziekenhuis geëindigd. De meesten werden afgevoerd met een alcoholintoxicatie, zo laat de politie weten in een persbericht. 12 mensen werden bestuurlijk aangehouden en 1 persoon gerechtelijk.

Het Rode Kruis voerde 27 verzorgingen uit in de hulppost in het veiligheidsdorp. 29 mensen konden niet ter plaatse worden verzorgd en moesten worden afgevoerd naar het AZ Sint Maria Halle. Een aantal van hen was betrokken in vechtpartijen, maar de meerderheid werd afgevoerd wegens alcoholintoxicatie. Ook door de brandweer werd een persoon naar het ziekenhuis gevoerd wegens overmatig drankgebruik.

Vanaf 2 uur volgden enkele vechtpartijen elkaar op in de stad. In totaal werden 12 mensen bestuurlijk aangehouden - voor ordeverstoring of openbare dronkenschap - en 1 persoon gerechtelijk. Bij controle bleek die laatste geseind te staan voor het uitzitten van een gevangenisstraf.

Omstreeks 22.45 uur werd alle sterke drank uit een nachtwinkel in de stationsbuurt bestuurlijk in beslag genomen. Het bijzonder gemeentelijk politiereglement voor carnaval verbiedt aan nachtwinkels om sterke dranken te verkopen tijdens carnaval. De uitbater riskeert een boete.