Arco ontkent dat het de pen vasthield

Arco, het financiële vehikel van de christelijke zuil, ontkent dat het heeft meegeschreven aan de wetteksten over de waarborgregeling na het Dexia-debacle.

"Uit vertrouwelijke brieven blijkt dat achter de schermen intens werd samengewerkt tussen Arco, ACV en bevriende CD&V-kabinetten over de waarborgregeling. Dat schreef De Morgen gisteren. De christelijke vakbond ACV zegt dat het niet ongewoon is dat er wordt samengewerkt. "We zijn meer dan honderd miljoen euro verloren", benadrukt topman Marc Leemans ook.

Maar Arco zelf, momenteel in vereffening, ontkent dat het de pen vasthield. "Er zijn uitwisselingen geweest met de regering en de administratie in het kader van de opmaak van dat Koninklijk Besluit, in het bijzonder rond de haalbaarheid, de reikwijdte of de kost. Dat is een relatief complex proces. Het ging erom de operatie te structureren", zegt Marc Tinant, voormalig vice-voorzitter van de groep Arco.

"De Morgen heeft de briefwisseling uit zijn context getrokken en de uitspraken verdraaid", zegt Arco ook.