Babylijkje aangetroffen in Lodelinsart

Een inwoonster van Lodelinsart, deelgemeente van Charleroi, heeft een babylijkje aangetroffen bij haar vuilnis. Het kind is wellicht van de 14-jarige kleindochter van de vrouw. Het meisje zou haar zwangerschap hebben verborgen en in het geheim bevallen zijn. Maandagnamiddag wordt een autopsie uitgevoerd.

De vrouw had in een vuilniszak in haar tuin een babylijkje ontdekt. Meteen ging de aandacht naar haar kleindochter, die sinds twee maanden bij haar woonde. Het meisje had een relatie met een 18-jarige man zonder vaste verblijfplaats.

Het lijkt erop dat het meisje erin slaagde haar zwangerschap te verbergen. Twee weken geleden zou ze bevallen zijn in haar bed. Volgens het parket van Charleroi is nog niet duidelijk waaraan het kind is gestorven. Maandag wordt een autopsie uitgevoerd.

De politie van Charleroi heeft het meisje, haar vriend en hun naasten opgepakt voor ondervraging.