Geen gewonden meer sinds trajectcontrole in Gentbrugge

Sinds het trajectcontrolesysteem op het viaduct van Gentbrugge in gebruik is genomen, in juni 2012, zijn er op dat viaduct geen gewonden meer gevallen bij verkeersongevallen. "Een bewijs dat het systeem werkt en effectief is voor de verkeersveiligheid". Zo heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits gezegd in "De zevende dag".

"Vroeger, toen er nog geen flitspalen stonden, vielen er op dat traject 20 gewonden per jaar. Sinds 2007 staan er flitspalen en daalde het aantal gewonden naar 10 per jaar. Negen maanden geleden hebben we het trajectcontrolesysteem geplaatst en sindsdien zijn er geen ongevallen met gewonden meer gebeurd", aldus minister Crevits (CD&V).

Bij trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid van een voertuig berekend over een langere afstand.

Er zijn ook al langer plannen voor een trajectcontrole tussen Wetteren en Erpe-Mere. Volgens minister Crevits zal het systeem daar tegen Pasen worden geactiveerd.