Komt er een nieuwe tournee van The Rolling Stones?

The Rolling Stones zouden van plan zijn om dit jaar een uitgebreide tournee door Noord-Amerika te houden. Het muziekblad Rolling Stone heeft dat vernomen bij "een bron in de muziekindustrie". Eind vorig jaar gaf de legendarische band nog 5 verjaardagsconcerten in Londen en de VS.

De Stones zouden 18 concerten in Noord-Amerika gaan spelen. De startdatum van de tournee ligt volgens de geruchten begin mei. Er zijn ook al een tijdlang berichten dat de band deze zomer op het Engelse Glastonbury zou spelen. Gitarist Ronnie Wood zei eerder dat hij hoopt om zijn medebandleden te overtuigen om headliner te zijn op het festival. Ook frontman Mick Jagger liet in interviews de mogelijkheid open.

De laatste grote tournee van The Rolling Stones dateert van de periode 2005-2007, toen reisden ze de wereld rond met "A bigger bang". In juni 2007 speelde de band ook in Werchter, hun laatste Belgische concert tot nog toe. Eind vorig jaar was er wel een mini-tournee naar aanleiding van de 50e verjaardag van de groep. De Stones gaven toen 5 concerten.