Nee, we zijn nog niet van de winter af

Met enkele zachte dagen leek het alsof de lente definitief zou doorbreken, maar niets is minder waar. De komende dagen wordt opnieuw (smeltende) sneeuw verwacht. Pas uw rijstijl aan, vraagt het Vlaams Verkeerscentrum.
Dit is een archieffoto, maar de komende dagen zien we dit beeld allicht opnieuw.

Lachende gezichten op de terrassen en in de parken, zeker op dinsdag en woensdag. Eindelijk brak de zon volop door en de barre winter leek achter de rug.

Maar nu slaat Koning Winter terug. Vandaag flirten de temperaturen in ons land al met het vriespunt en in Wallonië valt er sneeuw. In Vlaanderen blijft het vandaag nog beperkt tot smeltende sneeuw en regen.

Maar komende nacht gaat het vriezen en ook de nachten daarna gaan de temperaturen flink onder nul, zelfs tot -11 is mogelijk, zij het in de Ardennen. In de nacht van maandag op dinsdag wordt een sneeuwtapijt verwacht. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om de komende uren en dagen de rijstijl aan te passen.

Pas tegen volgend weekend wordt het minder koud, maar dan worden meer buien verwacht. Die lente waar zovelen nu op wachten, is dus nog even zoek.