Rock Werchter wint award voor beste festival

Rock Werchter is voor de 5e keer onderscheiden met de ILMC Arthur Award voor Beste Festival. Organisator Herman Schueremans nam de prestigieuze sectorprijs in ontvangst tijdens een feestelijke gala-uitreiking in The Savoy in Londen.

De andere genomineerden in de categorie Beste Festival voor 2012 waren Cornbury (Verenigd Koninkrijk), Roskilde Festival (Denemarken), Exit (Servië) en Paléo Festival (Zwitserland). Rock Werchter wordt internationaal erkend om zijn puike organisatie en steeds indrukwekkende line-up, zo luidt het. De laatste keer dat het Belgische festival de prijs won, was in 2008.

De ILMC  (International Live Music Conference) brengt jaarlijks meer dan 1.500 professionals uit de muziekindustrie samen in Londen. De conferentie is uitgegroeid tot een van de belangrijkste samenkomsten voor promoters, agents, managers, festivalorganisatoren en productiemensen uit meer dan 40 landen.

Tijdens de conferentie worden de Arthur Awards uitgereikt. Een shortlist, opgesteld door topmensen uit de sector, wordt voorgelegd aan meer dan 3.000 stemgerechtigde professionals. Het zijn hun stemmen die in 9 verschillende categorieën de winnaars bepalen.

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli. Onder meer Alt-J, Sigur Rós, Depeche Mode en Editors staan op de affiche.