Elvis Peeters maakt kans op Libris Literatuurprijs

De Belgische schrijver Elvis Peeters staat met zijn boek "Dinsdag" op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. De winnaar van de prestigieuze onderscheiding wordt bekendgemaakt op 6 mei.

Elvis Peeters is de enige Belg op de shortlist van de prestigieuze literaire prijs. De schrijver uit Grimbergen neemt het op tegen Esther Gerritsen (Dorst), Arnon Grunberg (De man zonder ziekte), Oek de Jong (Pier en oceaan), Christiaan Weijts (Euforie) en Tommy Wieringa (Dit zijn de namen).

Elvis Peeters was de zanger van de groep Aroma Di Amore. Begin de jaren 90 debuteerde hij als auteur met de verhalenbundel "Het uur van de aap". In 1998 verscheen zijn eerste roman "Spa". Intussen heeft hij meer dan tien boeken gepubliceerd. In 2006 was Peeters al genomineerd voor de Libris Literatuurprijs met "De ontelbaren". Met "Dinsdag" kan hij zijn eerste grote literaire onderscheiding winnen.

De winnaar van de Libris Literatuurprijs krijgt 50.000 euro. Vorig jaar ging de prijs naar "Tonio" van A.F.Th. van der Heijden.