Film "Oz" bracht wereldwijd al 115 miljoen euro op

De film "Oz the great and powerful" heeft tijdens zijn openingsweekend in de VS en Canada zo'n 62 miljoen euro opgebracht. De film prijkt dan ook boven aan de box office. Buiten de VS kwam de opbrengst uit op zo'n 54 miljoen euro.
Invision2013

De film "Oz the great and powerful" van regisseur Sam Raimi is een prequel van de klassieker "The wizard of Oz" uit 1939. De 3D-film van Disney bracht tijdens het openingsweekend wereldwijd al ruim 115 miljoen euro op.

In "Oz the great and powerful" is de hoofdrol weggelegd voor James Franco. Ook onder meer Michelle Williams, Mila Kunis en Rachel Weisz spelen mee in de avonturenfilm.

De tweede plaats in de Amerikaanse box office wordt bezet door een andere avonturenfilm, "Jack the giant slayer". Die bracht in de VS "slechts" 7,6 miljoen euro op. De film "Identity thief" sluit de top 3 van de box office af.