Golden Globes van Marlon Brando onder de hamer

Het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions biedt twee Golden Globes van de acteur Marlon Brando te koop aan. De beeldjes worden op 30 maart geveild.

Heritage Auctions uit Dallas in Texas organiseert op 30 maart een veiling met memorabilia van de Amerikaanse acteur Marlon Brando. De topstukken zijn twee Golden Globes.

Het gaat om de beeldjes die Brando won voor "On the waterfront" uit 1954 en een publieksprijs van een jaar later. Een van beide beeldjes verkeert niet meer in goede staat, omdat Brando het beeldje tegen een muur had gegooid.

Heritage Auctions zal verschillende memorabilia van Brando op de veiling brengen, onder meer de das en het kostuum die Brando droeg tijdens de opnames van de flim "The ugly American". Alle koopwaar komt uit de verzameling van een voormalige assistent van Marlon Brando.