Opnames "In Vlaamse velden" in Veurne

Het productiehuis Menuet is gestart met een tweede reeks opnames voor de fictieserie "In Vlaamse velden" in Veurne. De serie zal in het najaar uitgezonden worden op Eén.
© VRT Lies Willaert

"In Vlaamse velden" speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op dit ogenblik worden verschillende loopgravenscènes ingeblikt in Veurne.

In het najaar van 2012 vond een eerste blok opnames plaats in de streek van Roeselare. Voor het tweede blok opnames trekt de filmploeg zich terug in Bachten de Kupe aan het IJzerfront. De komende weken staan er opnames gepland in Diksmuide, Oostduinkerke, Poperinge, Ardooie en Nieuwpoort.

De hoofdrollen in "In Vlaamse velden" worden vertolkt door onder anderen Barbara Sarafian, Wim Opbrouck en Wietse Tanghe. Er worden nog vrijwilligers gezocht om een figurantenrol te vertolken. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.invlaamsevelden.be.

© VRT Lies Willaert