Opnieuw treinverkeer tussen Roosendaal en Essen

Het treinverkeer tussen het Nederlandse Roosendaal en het Belgische Essen heeft vanmiddag een tijd stilgelegen. Kort voor 14 uur viel een trein stil op Nederlands grondgebied, vlak voor de grens. De defecte trein kon rond 16.40 uur getakeld worden.

De trein stond volgens Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken stil in het zogenoemde "sas", een stuk waar de trein geen stroom kan afnemen van de bovenleiding. Het ging om het tussenstuk tussen de Nederlandse en Belgische bovenleidingen. "De trein kon geen meter vooruit of achteruit", zegt Baeken.

De defecte trein kon rond 16.40 uur getakeld worden. Sindsdien kan het treinverkeer op die spoorlijn weer normaal verlopen, zegt Thomas Baeken. "Er zijn wel nog gevolgsvertragingen, maar de hinder voor het binnenlandse verkeer blijft beperkt", aldus Baeken.

Omdat er tussen Roosendaal en Essen geen treinen konden rijden, werden twee vervangende busdiensten ingelegd: tussen Essen en Roosendaal en tussen Antwerpen en Puurs. Ook waren er vier bussen bij de defecte trein om de gestrande treinreizigers naar Essen te brengen. Door het probleem met de stoptrein hadden ook andere treinen die de grens over moeten, vertraging.