Vervanger van Fyra rijdt nu 8 keer per dag

Vanaf vandaag rijdt de intercitytrein tussen Brussel en Den Haag acht keer in plaats van slechts twee keer. De trein vervangt de Fyra die nog steeds buiten gebruik is gesteld. Tegelijk wordt de pendeltrein tussen Antwerpen en Roosendaal afgeschaft.

De intercity tussen Brussel en Den Haag rijdt opnieuw sinds 18 februari. Hij biedt een alternatief voor de Fyra die nog steeds langs de kant wordt gehouden. Tot nu toe reed de trein slechts twee keer per dag maar dat aanbod wordt nu uitgebreid tot acht keer.

Tegelijk wordt de pendeltrein tussen Antwerpen en Roosendaal afgeschaft. Volgens Jan Van Severen van TreinTramBus is dit een slechte zaak voor mensen die over de grens gaan werken. "Wat nu overblijft zijn alleen de rechtstreekse treinen Den Haag - Brussel. De vroegste trein komt in Antwerpen aan om 9.01 uur. Voor veel mensen is dat te laat."

De NMBS wil het treinaanbod nog voor de zomer evalueren. Eventueel wordt het aanbod nog aangepast.