Zangers willen geld voor "Harlem shake"

De voormalige reggaetonartiset Hector Delgado en de rapper Jayson Musson willen worden vergoed voor hun bijdrage aan het nummer "Harlem shake". De producer van het nummer, Baauer, heeft samples van hun stem gebruikt in het immens populaire nummer.

"Harlem shake" is een van de sensaties van het moment op het internet. Honderden filmpjes waarin het nummer en een bijhorende extatische dans worden opgevoerd, worden op het web geplaatst.

De voormalige reggaetonartiest Hector Delgado  en de rapper Jayson Musson eisen een vergoeding van de producer van het nummer. Delgado is momenteel priester in Puerto Rico. Hij meldt in The New York Times dat Baauer nooit de toestemming heeft gevraagd om samples van hem te te gebruiken.

"Het is alsof ze op mijn grond een huis hebben gezet", meldt Delgado. Musson zegt dat hij onderhandelt met de platenfirma van Baauer. "Ik heb Baauer gebeld om hem te bedanken omdat hij iets nuttigs heeft gedaan met onze irritante muziek", aldus Musson.