Zap Mama op affiche van Mano Mundo

Het gratis wereldfestival Mano Mundo in Boom heeft maandagavond meer details vrijgegeven over het programma van dit jaar. De twintigste editie van het festival verwelkomt naast de al eerder bekendgemaakte Bart Peeters ook nog Zap Mama en The Dhol Foundation als blikvangers.

De feesteditie van Mano Mundo, dit jaar op zaterdag 11 en zondag 12 mei op het provinciaal recreatiedomein De Schorre, wordt volgens de organisatie een mix van oude en nieuwe gezichten.

Bart Peeters en het Zap Mama van de Belgisch-Congolese zangeres Marie Daulne horen zeker tot die eerst categorie, maar ook het Britse The Dhol Foundation stond al eerder op de affiche. Dimitri Leue en Hannelore Bedert zijn eveneens oude bekenden voor het festival, zij zullen onder de naam "Radio Oorwoud" een show in elkaar steken specifiek gericht op de allerkleinsten.

Naast de muzikale programmatie belooft Mano Mundo dit jaar ook een vernieuwd circusconcept, een aanbod speciaal voor jeugdbewegingen en "proevertjes" uit de hele wereld. Tegelijkertijd wil het festival echter ook geëngageerd blijven en de wereldwijde voedselproblematiek onder de aandacht brengen. Dat zal gebeuren in samenwerking met partnerorganisaties 11.11.11, Vredeseilanden en Wereldsolidariteit onder de leuze "Stop de honger!", in verschillende kleine en grotere initiatieven.

Op de affiche van Mano Mundo staan in totaal ruim 400 artiesten en performers die het beste van zichzelf geven tijdens concerten, dj-sets, theatervoorstellingen en circusacts. De inkom is volledig gratis.