"Android wordt marktleider op tabletmarkt"

De iPad van de Amerikaanse computerfabrikant Apple zal dit jaar zijn leidende positie op de tabletmarkt verliezen aan tablets die op het besturingssysteem Android draaien. Dat voorspelt marktonderzoekbureau International Data Corp (IDC).

Androidtablets waren vorig jaar sterk in opkomst en zullen in 2013 populair blijven volgens IDC.

"De helft van het aantal tablets dat het afgelopen kwartaal op de markt kwam, heeft een scherm dat kleiner is dan 8 inch. We vermoeden dat de markt van kleine apparaten de komende jaren zal blijven groeien", aldus IDC.

IDC verwacht dat Androidtablets een marktaandeel van 48,8 procent zullen bereiken. Het marktaandeel van Apple zal dalen van 51 procent naar 46 procent. In 2013 zullen er 190 miljoen tablets in gebruik zijn.