"Homosauna brengt Vaticaan in verlegenheid"

Terwijl 115 kardinalen vanaf vandaag een nieuwe paus kiezen, werd bekendgemaakt dat het Vaticaan sinds 2008 over ongeveer 20 appartementen beschikt in hetzelfde gebouw als waar de grootste homosauna van Europa is gevestigd. "Dit brengt de kerk andermaal in verlegenheid", schrijft de Italiaanse krant La Repubblica, dat met het verhaal naar buiten kwam.

De website van de sauna laat niets aan de verbeelding over. Er is onder meer een man te zien die stript en een priestergewaad aantrekt. Volgens La Repubblica heeft het Vaticaan enkele jaren geleden 23 miljoen euro geïnvesteerd in het Romeins appartementsblok.

Daarin is onder meer de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren gehuisvest.  Een van de kardinalen in de Sixtijnse kapel straks, de 76-jarige Ivan Dias, woont op de eerste verdieping van het appartementsgebouw.

Het Vaticaan weigert commentaar te geven op de nabijheid van de sauna bij de Congregatie. Eerder liet kardinaal Dias wel weten dat homo's en lesbiennes kunnen worden genezen van hun "onnatuurlijke neigingen" met behulp van het "sacrament van boete."

lees ook