"Little black spiders" in de prijzen in Vancouver

De film "Little black spiders" van Patrice Toye is in de prijzen gevallen in Vancouver. "Little black spiders" sleepte op het International Women in Film Festival drie prijzen in de wacht, waaronder die voor beste langspeelfilm.

Het Vancouver International Women in Film Festival spitst zich uitsluitend toe op vrouwelijk filmtalent. Patrice Toye wist er met haar film "Little black spiders" maar liefst drie prijzen weg te kapen, die voor beste langspeelfilm, beste regie en beste scenario.

"Little Black Spiders" vertelt het verhaal van enkele tienermeisjes die in de jaren 70 ongewenst zwanger worden en verborgen op de zolderkamer van een klooster de geboorte van hun baby moeten afwachten. De film is geïnspireerd op waargebeurde feiten die in de jaren 80 in België aan het licht kwamen.