"The great Gatsby" opent Filmfestival van Cannes

"The great Gatsby" van Baz Luhrmann wordt de openingsfilm van het Filmfestival van Cannes. Dat heeft de festivalorganisatie bekendgemaakt. De 3D-filmadaptatie van de gelijknamige roman brengt hoofdrolspelers Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire op 15 mei naar de Franse badplaats.
Bazmark Film III Pty Limited for all related materials2013

De film "The great Gatsby" wordt buiten de competitie vertoond op het Filmfestival van Cannes. Het drama is een filmadaptatie van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald.

Leonardo DiCaprio speelt in "The great Gatsby" de flamboyante miljonair Jay Gatsby die zich tijdens de "roaring twenties" stort op zijn uitbundige feestjes. Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Tobey Maguire en Carey Mulligan.

Normaal gezien zou de film van Baz Luhrmann in december al in première gaan, maar filmproducent Warner Bros besliste daar anders over. Op dat moment speelde immers al een andere film met DiCaprio in de zalen, "Django unchained" van Quentin Tarantino.