Ai Weiwei werkt aan heavy metal-album

De Chinese dissident en kunstenaar Ai Weiwei wil in de lente een heavy metal-album met autobiografische songs uitbrengen. De liedjes gaan op de eerste plaats over zijn leven en zijn belevenissen van de afgelopen twee jaar, zei Ai aan het persagentschap dpa. "Ik heb alle teksten geschreven en ik zing ze".

Het heavy metal-album van Ai Weiwei zal komende maand klaar zijn en in april of mei uitgebracht worden. Twee van de songs gaan over de blinde mensenrechtenactivist Chen Guangcheng.

Met de muzikant Zuoxiao heeft Ai al eenmaal samengewerkt. In oktober brachten ze beiden hun versie van de onlinehit "Gangnam style" van de Zuid-Koreaanse rapper Psy op het net: met handboeien aan elkaar vastgemaakt dansen Ai en Zuoxiao op de song van Psy.

In 2011 had Ai onder internationaal protest 81 dagen in de gevangenis doorgebracht.