Bloopers met de pinguïn in de hoofdrol

In de BBC-serie "Penguins: Spy In The Huddle" wordt gedurende 300 dagen het doen en laten van pinguïns gevolgd op de meest onherbergzame plaatsen op aarde. Omdat de camera's de vorm hebben van een ei, vogels en sneeuwballen, kunnen ze ongewoon dicht bij de pinguïns komen. Dit alles heeft 1.000 uur aan ruw beeldmateriaal opgeleverd en toont ons vooral dat ook pinguïns een minder moment meemaken.

De berg aan beeldmateriaal levert natuurlijk wonderbaarlijke en fascinerende beelden op, maar zo nu en dan zien we een pinguïn die uitschuift op het gladde ijs of valt van de rots die het aan het beklimmen is. John Downer Productions maakte een montage van een aantal pijnlijke pinguïnmomenten, zette er een toepasselijk muziekje onder en plaatste het filmpje op YouTube. Daar wordt het grappige filmpje intussen druk bekeken.

lees ook