Dirk Bosschaert wordt de nieuwe stem van Samson

Samson, de hond uit het kinderprogramma "Samson en Gert", krijgt binnenkort een nieuwe stem. De huidige Samson-stem, acteur Peter Thyssen, heeft na lang nadenken besloten om de fakkel door te geven aan Dirk Bosschaert. Die is vooral bekend als Berend Brokkenpap uit "Piet Piraat".

Peter Thyssen is niet langer de stem van Samson. Thyssen heeft het volgens de persdienst van Studio 100 te druk met zijn ander acteerwerk. De acteur zal onder meer te zien zijn in het tweede seizoen van "De zonen van Van As" op VTM.

Thyssen geeft "na lang nadenken" de fakkel door aan Dirk Bosschaert. Die is vooral bekend als Berend Brokkenpap, de onhandige kok van de Scheve Schuit in "Piet Piraat" (foto boven). Bosschaert is de derde man die Samson wordt. Peter Thyssen nam in 2005 de rol over van Danny Verbiest, die de stem sinds 1989 voor zijn rekening nam.

Van het televisieprogramma "Samson en Gert" worden al een hele tijd geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, maar het programma wordt nog altijd heruitgezonden op Ketnet. Elke winter vindt ook nog steeds de "Samson en Gert kerstshow" plaats en in de zomermaanden is er de "Samson en Gert zomershow" in Plopsaland De Panne.