Mexicaanse krant bericht niet langer over criminaliteit

De Mexicaanse regionale krant Zocalo heeft besloten om niet langer te berichten over de georganiseerde misdaad. De redactie vreest voor de eigen veiligheid, luidt het in het editoriaal dat gisteren verscheen. Vorige week werd de directeur van een nieuwswebsite nog met achttien kogels vermoord.

"Aangezien er geen veiligheidsgaranties bestaan voor het uitoefenen van de journalistiek heeft de redactieraad van de krant Zocalo beslist zich voortaan te onthouden van het publiceren van elke informatie over de georganiseerde misdaad", luidt het.

De beslissing is volgens de krant gebaseerd op "onze verantwoordelijkheid om te waken over de integriteit en de veiligheid van meer dan duizend werknemers, hun families en de onze", klinkt het nog.