Nederlandse zenders krijgen een nieuwe naam

De zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krijgen een nieuwe naam. Ze krijgen allemaal de toevoeging NPO. Zo wordt de tv-zender Nederland 1 straks NPO 1. Radio 2 verandert in NPO Radio 2.

"Op deze manier zijn de programma's van de openbare omroep straks beter te vinden", meldt de NPO. Voor de kijker en luisteraar zou de naamsverandering voor meer duidelijkheid moeten zorgen. Nu zijn er nog verschillende namen voor tv-netten, radiozenders en websites, onder meer "Uitzending gemist" en 3FM.

Het is nog niet duidelijk of radiomerken als 3FM helemaal verdwijnen. "Voor de radiozenders bekijken we nog hoe de nieuwe namen er precies gaan uitzien", klinkt het. Wanneer de naamsverandering wordt ingevoerd, is nog niet bekend.

De Nederlandse omroepstichting VPRO heeft al afwijzend gereageerd op de plannen van de NPO. De omroepstichting zal in de toekomst de oude namen blijven gebruiken in zijn programmagids.