Ook akkoord bij toeleveranciers Ford Genk

Ook de toeleveranciers van Ford Genk zouden nu een sociaal akkoord hebben, het enige probleem is dat de directies nog niet met zekerheid kunnen zeggen of er ook voldoende geld is om het akkoord te betalen. In principe krijgen de arbeiders dezelfde voorwaarden als de Ford-arbeiders.
CGS is een van de toeleveranciers waar nu een akkoord is bereikt.

Alleen is dus er één groot probleem, de directies weten nog niet hoe ze het akkoord moeten betalen. Ze hopen dat Ford mee over de brug wil komen, want zelf hebben de vier bedrijven niet genoeg geld om de akkoorden te financieren. De vakbonden wachten nu op meer duidelijkheid, eerder kunnen ze de informatiesessies en de stemming niet laten starten.

Vandaag wordt ook voort onderhandeld over een sociaal plan voor de bedienden bij Ford, en de arbeiders bij Ford kunnen nog tot morgen stemmen over hun sociaal plan.