Bepaal zelf de toegangsprijs van de Gentse musea

Op zaterdag 30 maart betalen bezoekers van de Gentse musea niet de normale toegangsprijs, maar kiezen ze zelf wat ze willen betalen. De opbrengst van die dag gaat integraal naar "Kom op tegen kanker".

"Vlaanderen vakantieland" en de Gentse musea slaan de handen in elkaar voor "Kom op tegen kanker". Op 30 maart bepalen bezoekers van de musea immers zelf wat ze willen betalen en die opbrengst gaat integraal naar "Kom op tegen kanker".

Op zaterdag 16 maart, enkele uren voor de "Kom op tegen kanker"-show van start gaat op Eén, kondigt Saartje Vandendriessche de actie aan in "Vlaanderen vakantieland". Ze doet dat voor de gelegenheid vanuit het S.M.A.K. in Gent.

Naast het S.M.A.K., nemen ook andere musea zoals het STAM, het Design museum, het Huis van Alijn, het Museum Dr. Guislain en het MIAT deel aan de actie. Ook in historische huizen als het Gravensteen, het Belfort en de Sint-Pietersabdij kan je zelf die dag de toegangsprijs bepalen.