Bob Dylan is verheven in de "kunstadel"

Bob Dylan is in de Verenigde Staten verheven in de "kunstadel". Hij is de eerste rocker die de eer te beurt valt toe te treden tot de eeuwenoude Amerikaanse Academie van de Kunst en Letteren.

Singer-songwriter Bob Dylan behoort sinds gisteren tot de American Academy of Arts and Letters. Die bevat artiesten in de categorieën muziek, literatuur en visuele kunsten, gaande van Philip Roth tot Jasper Johns.

Volgens uitvoerend bestuurder Virginia Dajani kon de raad van bestuur niet beslissen of Bob Dylan in de kunstadel verheven zou moeten worden voor zijn uitspraken of zijn muziek. Dylan is daarom benoemd tot erelid, net als voorgangers Meryl Streep en Woody Allen.

Het is nog niet duidelijk of Dylan zelf de onderscheiding in ontvangst zal nemen. De muzikant is het hele voorjaar op tournee.