Canvas brengt portret van Hugo Claus

Op dinsdag 19 maart is het exact vijf jaar geleden dat Hugo Claus om euthanasie vroeg. Canvas brengt hulde aan de schrijver met het portret "Hugo Claus. Dichter, minnaar, rebel". Onder meer zijn zonen Thomas Claus en Arthur Kristel worden aan het woord gelaten.
© VRT

Vijf jaar na zijn overlijden en dertig jaar na de eerste editie van "Het verdriet van België" brengt Canvas een portret van Hugo Claus. "Geen literaire analyse maar het verhaal van een man die gulzig leefde. In alles. In zijn schrijven, in zijn schilderen, in zijn eten, in zijn drinken, in zijn vrouwen, in zijn leven", luidt het in een persbericht.

In "Hugo Claus. Dichter, minnaar rebel" komen Claus' vrouw, broer, zonen, collega's en vrienden aan het woord. Zij vertellen wat de schrijver voor hen betekend heeft.

"Hugo Claus. Dichter, minnaar, rebel" is op dinsdag 19 maart om 20.40 uur te zien op Canvas.