Congolees betrapt met dode aap in wagen

Aan de Belgisch-Nederlandse grens in Eijsden heeft de Koninklijke Marechaussee in een voertuig van een in België wonende Congolees stukken dode aap gevonden. Vermoedelijk was het vlees voor consumptie bedoeld. De Marechaussee onderzoekt de zaak.

De Koninklijke Marechaussee deed de ontdekking tijdens een wegcontrole in Eijsden in Nederlands Limburg. Uit een zak in de wagen van een in België wonende Congolees staken twee handen. De Marechaussee hield de man meteen staande en zette het voertuig als plaats delict af.

Onderzoek van een forensisch rechercheur en het nationaal forensisch instituut toonden aan dat het om een in stukken gesneden aap ging. Vermoedelijk had de man de stukken vlees bij om op te eten.

De Marechaussee neemt de vondst zeer ernstig en heeft rechercheurs op de zaak gezet. Een aap is immers een bedreigde, uitheemse diersoort.

De lugubere vondst dateert van het weekend, maar werd vandaag pas bekendgemaakt. In het voertuig van de man zat ook een vrouw met Angolees paspoort. Zij wordt van identiteitsfraude verdacht.