Google geeft 4 directeurs 15 miljoen dollar

De internetgigant Google gaat voor 14,9 miljoen dollar (11,4 miljoen euro) bonussen uitdelen aan vier toplui. De bonus is "een teken van erkenning voor hun bijdrage aan de goede resultaten voor 2012", zo blijkt uit documenten die dinsdag gepubliceerd zijn.

Google's omzet doorbrak vorig jaar voor het eerst de kaap van 50 miljard dollar, goed voor een nettowinst van 10,74 miljard. Vier topmensen krijgen als beloning nu een riante bonus uitbetaald.

Directievoorzitter Eric Schmidt krijgt met 6 miljoen dollar de grootste hap uit de koek. De andere gegadigden zijn juridisch directeur David Drummond (3,3 miljoen), financieel directeur Patrick Pichette en ondervoorzitter Nikesh Arora (elk 2,8 miljoen).

Larry Page en Sergey Brin, de twee oprichters van Google, krijgen geen bonus. Toen Google naar de beurs trok in 2004, sloten ze een overeenkomst waarin hun jaarsalaris vastgelegd werd op 1 dollar en er voor hen dus geen bonussen weggelegd zijn. Page en Brin zijn wel grootaandeelhouders van Google, hun aandelen zijn miljoenen waard.

AP2008

Meest gelezen