Koudste 13e maart in 160 jaar

We beleven vandaag de koudste dertiende maart in ruim 160 jaar. In Ukkel daalde het kwik vanmorgen tot -10,2 °C. Enkel in 1845 was het op deze dag van het jaar nog kouder. Toen zakte het kwik tot -10,8 °C. Door de late winterprik heeft de stad Gent besloten om de daklozenopvang 10 dagen langer open te houden.

"Normaal zou de opvang stoppen op 15 maart", zegt Patrick Seys. Hij is de directeur van de nachtopvang voor daklozen in de Academiestraat in Gent. "In samenspraak met de stad, het OCMW en de andere partners hebben we beslist om de opvang te verlengen tot 25 maart. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. In 2011 zijn we wel een halve maand vroeger gestart omdat het winterweer toen ook vroeger dan verwacht was ingegaan."

Vanmorgen werd in Ukkel -10,2 °C gemeten. Sinds 13 maart 1845 is het op deze dag van het jaar niet meer zo koud geweest.