Nog steeds hinder op het spoor

Het treinverkeer bekomt nog steeds van de hevige sneeuwval van gisteren. De ochtendspits is moeizaam verlopen met bijna 70 geschrapte treinen. De treinen die wel reden, kampten geregeld met vertragingen van een half uur tot een uur. Het internationaal treinverkeer is zwaar verstoord.

De gevolgen van de zware sneeuwval van gisteren laten zich ook vandaag nog gelden op het spoor. De ochtendspits is moeizaam verlopen. Veel treinen reden met een vertraging van een half uur tot een uur. In en rond Brussel was dat zelfs nog meer. Bijna 70 treinen werden geschrapt.

Grootste boosdoener waren de wissels die op sommige plaatsen nog steeds dienst weigerden. Ook sommige treinstellen vertoonden defecten. Bovendien waren na de chaos van gisteren niet alle treinen weer op hun plaats geraakt.

Storingen bij Thalys en Eurostar

De hogesnelheidstreinen Thalys en Eurostar rijden opnieuw, maar de dienst blijft nog de hele dag zwaar verstoord. Tussen Brussel en Parijs rijden nog steeds geen treinen. Op andere lijnen kampen de treinen met grote vertragingen of zijn ze afgeschaft. Door de sneeuw op de sporen rijden de treinen bovendien aan een verminderde snelheid.

Reizigers die een Thalys-ticket voor gisteren of vandaag kochten, kunnen dat inruilen of een terugbetaling vragen. De vervoersmaatschappij vreest ook morgen voor grote problemen op het volledige netwerk.