PS en SP.A niet langer in één fractie in Molenbeek

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek scheidt de SP.A-fractie zich af van de PS. De Nederlandstalige socialisten kunnen zich niet meer vinden in de aanpak van hun Franstalige collega's. Dat heeft FM Brussel gemeld. Gemeenteraadslid en Brussels parlementslid Jef Van Damme bevestigt het nieuws.

Vanaf de volgende gemeenteraad zitten de SP.A en de PS in Sint-Jans-Molenbeek na 20 jaar niet langer in dezelfde fractie. De Nederlandstalige socialisten zitten op inhoudelijk vlak wel nog op de lijn van hun Franstalige collega's, maar kunnen zich niet vinden in de manier waarop die oppositie voeren.

"Wij hebben geen zin meer in rancuneus gedoe en constante ruzies met de meerderheid", zegt gemeenteraadslid en Brussels parlementslid Jef Van Damme. "De SP.A wil nog steeds kritische, maar wel constructieve oppositie voeren. De manier waarop de PS communiceert, is niet de stijl die wij willen hanteren."

De PS en de SP.A hadden ook een meningsverschil over wie de vijfde OCMW-zetel moest krijgen. Die ging uiteindelijk naar Tania Dekens van de SP.A.