Vijftigtal koeien overleven stalbrand in Bellegem niet

In Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk, heeft vanochtend een zware brand gewoed in een boerderij. Volgens de brandweer overleefden ruim 50 koeien de brand niet.

Het vuur ontstond even voor 9 uur in een boerderij in de Grotestraat. De boer merkte de vlammen op toen hij thuis kwam nadat hij zijn kinderen naar school had gebracht. De landbouwer verwittigde de brandweer en reed zelf nog een bulldozer uit de brandende stal.

Ondanks de moeilijke bereikbaarheid van de boerderij was de brandweer van Kortrijk snel ter plaatse, maar die kon niet verhinderen dat tussen de 50 en 60 runderen de brand niet overleefden. Enkele koeien werden door de veearts afgemaakt omdat ze te zwaar verbrand waren.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) kwam ter plaatse om het getroffen landbouwersgezin een hart onder de riem te steken.