Voormalige drummer van Iron Maiden overleden

De Britse drummer Clive Burr is op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van multiple sclerose. Burr maakte als drummer de grote doorbraak van Iron Maiden mee begin de jaren 80.

"Het is een trieste dag voor Iron Maiden. Clive Burr was een fantastische mens en verbazingwekkende drummer die een belangrijke bijdrage aan het succes van Iron Maiden heeft geleverd", reageert bassist en oprichter Steve Harris op de website van de groep.

Clive Burr verzorgde het slagwerk op de albums "Iron Maiden", "Killers" en "The number of the beast". In 1982 stapte Burr op bij Iron Maiden.

Zanger Bruce Dickinson (foto) herinnert zich een "fantastische mens die volop genoot van het leven". Toen in 2001 ontdekt werd dat Clive Burr de ziekte multiple sclerose had, richtte Iron Maiden een steunfonds op om Burr financieel te steunen. De groep speelde ook verschillende benefietconcerten voor de drummer.

Veel mensen uit de metalwereld hebben verslagen gereageerd op het overlijden van Clive Burr. "Hij was een van mijn favoriete drummers aller tijden", meldt David Ellefson van Megadeath.