Warme en ingetogen herdenking slachtoffers busramp

Het is vandaag een jaar geleden dat 22 schoolkinderen en zes begeleiders om het leven kwamen bij een busongeluk in Sierre. In het Heilig-Hartinstituut in Heverlee hebben ongeveer 1.000 mensen de slachtoffers van de Sint-Lambertus School herdacht. Ook in Sierre in Zwitserland woonden hulpverleners en inwoners een herdenkingsmoment bij.

Ongeveer 1.000 mensen de slachtoffers van de busramp in Sierre van een jaar geleden herdacht. 9 slachtoffers van de ramp kwamen uit de school in Heverlee.

"Er zijn woorden die we liever nooit zouden uitspreken. Vandaag moeten we het toch. Er zijn zaken die we nooit willen meemaken. Vandaag gedenken we zo een gebeurtenis", zei eerste minister Elio Di Rupo tijdens de herdenkingsplechtigheid.

Er waren ook speeches van Mieke Vanhecke, de directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs en van de Vlaamse viceminister-president Ingrid Lieten.

Ook in Sierre in Zwitserland was er een herdenkingsplechtigheid. "De herdenking in Sierre was net als die in Heverlee warm en ingetogen en werd bijgewoond door hulpverleners en inwoners. Morgen wordt in Lommel nog een herdenkingsplechtigheid georganiseerd voor de slachtoffers van de busramp.

Meest gelezen