Zijn er drie gewapende dolfijnen op de vlucht?

Drie zwaargewapende dolfijnen zijn vanuit hun Oekraïens aquarium ontsnapt in de Zwarte Zee, dat schrijft het Russische staatsmedium RIA Novosti op zijn website. Volgens de Russen zouden er messen en een pistool vastgemaakt zijn aan de vinnen en het hoofd van de dolfijnen, maar het ministerie van Defensie van Oekraïne ontkent die aantijging.

RIA Novosti schrijft dat de dolfijnen ontsnapt zijn tijdens een trainingssessie in een aquarium. "Wellicht zijn ze in contact gekomen met wilde soortgenoten en zijn ze hen gevolgd om te gaan paren", beweert de gewezen Sovjetcommandant Yury Plyachenko. "Dat is al eerder gebeurd en toen kwamen de dolfijnen na een week terug."

Het enige verschil met vroeger is dat deze dolfijnen tot op de tanden zouden gewapend zijn. Al wordt dit door de Oekraïners met klem ontkend. Sterker nog, volgens de lokale pers is er zelfs geen enkele ontsnapping geweest.

Hun Russische collega's zouden valse legerdocumenten in handen hebben gekregen, inclusief met vervalste handtekeningen van de Oekraïense zeemacht. Intussen springen ook enkele creatievelingen op het verhaal van de al dan niet ontsnapte dolfijnen. Hun creaties zien er als volgt uit.

lees ook

    Meest gelezen