"Nu heb ik mijn lesje wel geleerd"

De afgelopen dagen was hij niet van het internet te branden: tiener Lakeem Cook die zich voor één dollar laat uitdagen om in een plas te springen, maar helemaal kopje onder gaat in een met water gevuld diep gat. Ook al werd het filmpje al snel als nep bestempeld -met goede acteurs in en rond het watergat-, toch wist ABC 57 News de jongen op te sporen die ook nu nog niet kan lachen met hetgeen hem overkomen is.

Het voorval gebeurde afgelopen zaterdag op een parking in Elkhart, Indiana (VS). Daar werd Cook uitgedaagd om in een "modderpoel" te springen. Toen hij uiteindelijk sprong, verdween de jongen even helemaal in het water. Hij was immers in een waterreservoir gesprongen, dat normaal afgeschermd wordt met een ijzeren rooster, maar dat nu door een verzakking, en door veroudering van het rooster, tot een groot open en diep gat geworden was.

Cook: "Ik had verwacht hooguit tot aan mijn enkels in het water te komen. Maar dan verdween zelfs mijn hoofd onder water. Toen panikeerde ik toch even. En ja, ik was bang, want ik kan niet zwemmen."

"Op school heb ik het filmpje gisteren zeker twintig keer moeten bekijken. Alsof men me er steeds weer mee wilde kwellen. Ook mijn ouders waren bezorgd. "Mocht je met je hoofd ergens tegen gebotst zijn, dan hadden wij wellicht voor de rest van ons leven voor je moeten zorgen", zei mijn vader."

"Ik zal in de toekomst beter opletten, vooraleer ik op een weddenschap inga. Ik heb mijn lesje nu wel geleerd. En ik ga ook leren zwemmen."

Het open gat werd intussen met een grote plank afgedekt en zal in de loop van de komende dagen hersteld worden.

Het originele filmpje is intussen van YouTube verwijderd, maar hier beneden kunt u de "sprong in het onbekende" nogmaals bekijken op nieuwszender KTNV:

lees ook