"We juichen verkiezing van Scola tot paus toe"

De Italiaanse media genoten de afgelopen uren duidelijk van de blunder van de Italiaanse bisschoppenconferentie. Er werd uitgebreid bericht over de felicitatiemail aan de nieuwe paus en dat zou, zoals in de hoofding vermeld werd, kardinaal Angelo Scola geworden zijn. Blijkbaar gingen de bisschoppen ervan uit dat Scola zijn favorietenrol zou waarmaken en werd de mail vooraf in die zin klaargezet. Om daarna inderhaast, en dus zonder aanpassing van de hoofding, verstuurd te worden.

In de hoofding stond te lezen dat het bisdom "het nieuws van de verkiezing van kardinaal Angelo Scola tot opvolger van Petrus toejuichte". Iets verderop in de tekst stond wel de juiste naam van de nieuwe paus vermeld, maar de flater was gebeurd.

"De verrassing moet wel erg groot geweest zijn, dat ze een dergelijke blunder de wereld insturen", klonk het op verschillende websites.

lees ook