Broccoli-incident op het proces-De Gelder

Hilariteit in de assisenzaal van het proces-De Gelder als een collega van Kim De Gelder getuigt over een middag waarop hij rauw een broccoli at. Vooral als de advocaten Vermassen en Haentjens discussiëren over de verpakking van de groente. De Gelder krijgt ook even de slappe lach.
AP2009

Een ex-collega van Kim De Gelder vertelt tijdens zijn getuigenis over de middag waarop De Gelder een rauwe broccoli had meegenomen als lunch. "We zagen elkaar elke dag, maar om de 14 dagen zaten wij samen te lunchen. Ik herinner me nog dat hij eens toekwam met een broccoli, die at hij gewoon rauw op."

Terwijl zijn ex-collega dit vertelt, moet De Gelder lachen en houdt hij zijn hand voor zijn gezicht alsof hij niet wil dat het wordt opgemerkt.

Advocaat Jef Vermassen vraagt aan de ex-collega of De Gelder vaak verpakte voeding meenam naar het werk. Thuis wilde De Gelder namelijk niet meer eten wat op tafel kwam, zeker niet als hij had gezien dat iemand het eten had aangeraakt. "Omdat hij schrik had dat het eten vergiftigd was", wilde hij enkel nog voorverpakte voeding eten, getuigde de moeder gisteren.

Vermassen heeft tijdens het proces al aan verschillende getuigen gevraagd of ze hadden gemerkt dat De Gelder enkel nog verpakte voeding wilde eten. De getuigen antwoordden allemaal negatief, ook de ex-collega van De Gelder. 

De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, wil even de puntjes op de i zetten: "En diene broccoli, was die voorverpakt?". Iedereen lacht, ook De Gelder, die zelfs even de slappe lach krijgt. Advocaat Vermassen doet er nog een schepje bovenop en zegt tegen Haentjens: "Gij doet uw commissies niet zelf zeker, dat is altijd voorverpakt." Hilariteit in de hele zaal.