Broken Circle Bluegrass Band in 2014 op tournee

The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band gaat in 2014 een uitgebreide concerttournee houden in de Vlaamse culturele centra. De meldt de filmsite Cinevox. De concerten die de band vorig najaar gaf, waren een groot succes en daarom komt er nu een vervolg.

Om de film "The broken circle breakdown" te promoten, gaven hoofdrolspelers Johan Heldenbergh en Veerle Baetens samen met een aantal muzikanten 14 concerten in Vlaanderen. Die konden, net als de film, op veel belangstelling rekenen. In een mum van tijd waren ze allemaal uitverkocht. Ook de verkoop van de soundtrack bleek een groot succes, de filmmuziek haalde al drie keer platina.

Daarom komt er dus een nieuwe tournee van 32 concerten verspreid over heel Vlaanderen. De tournee start in de Ancienne Belgique in Brussel op 26 maart 2014 en sluit af op 7 juni 2014 in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Naast de culturele centra staan ook De Roma en NT Gent op het programma. De volledige speellijst wordt op 1 mei bekendgemaakt, aldus Cinevox.

Eerder was al aangekondigd dat The Broken Circle Bluegrass Band op de affiche staat van het Festival Dranouter op 3 augustus, het Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen op 31 juli en 1 augustus en Theater Aan Zee in Oostende op zondag 4 augustus 2013.

In de bioscoop trok "The broken circle breakdown" in ons land meer dan 400.000 bezoekers. De film van Felix Van Groeningen is nu ook aan een buitenlandse carrière begonnen. Op de Berlinale was hij alvast goed voor de publieksprijs.