Chávez balsemen wordt "zeer moeilijk"

Het lichaam van de overleden Venezolaanse president Hugo Chávez balsemen wordt "zeer moeilijk". Verschillende noodzakelijke stappen daartoe hadden "al veel vroeger" moeten genomen worden, zei interim-president Nicolas Maduro.

"We hebben topwetenschappers ontvangen, de besten ter wereld, vanuit Rusland en Duitsland", verduidelijkte Maduro op de nationale televisie. "Hun opmerkingen en wetenschappelijke adviezen geven aan dat het erg moeilijk wordt, omdat we al voorbereidingen hadden moeten treffen en de beslissing al vroeger hadden moeten nemen."

De moeilijkheden "zouden kunnen verhinderen dat we doen wat ook met Lenin, Ho Chi Minh en Mao is gedaan", klonk het nog. Maduro had drie dagen na de dood van Chávez aangekondigd dat diens lichaam "voor de eeuwigheid" gebalsemd zou worden.