Kabinetschef van Vanackere naar OESO

Eric Kirsch, de kabinetschef van gewezen minister van Financiën Steven Vanackere, is aangeduid als vertegenwoordiger van de FOD Financiën op de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) in Parijs. Dat gebeurde op voordracht van de nieuwe minister van Financiën Koen Geens. Kirsch start op 1 april 2013 bij de OESO.

Afgelopen week maakte de nieuwe minister van Financiën Geens bekend dat Vincent Houssiau zijn nieuwe kabinetschef wordt. Houssiau neemt de plaats in van Eric Kirsch.

Kirsch heeft een uitgebreide staat van dienst als kabinetschef. Zo werkte hij onder meer als kabinetschef van Yves Leterme, intussen de nummer twee van de OESO. Kirsch staat ook bekend als een van de Toshiba-boys die in de jaren 80 de computer introduceerden bij het timmeren aan de financieringswet (1989).