Kettingbotsing veroorzaakt lange files op de E40

Op de E40 zijn vanmorgen verschillende ongevallen gebeurd, onder meer in Beernem, Oostkamp en Aalter. Op zeker ogenblik was richting Oostende nauwelijks verkeer mogelijk. De ongevallen werden zo goed als zeker veroorzaakt door de sneeuwbuien.

Door de plotse sneeuwval was de autosnelweg vlak voor Brugge vanochtend verraderlijk glad. Op de E40 tussen Beernem en Oostkamp gebeurde een zestal slippartijen. Bij het zwaarste ongeval reed een wagen net voor de afrit Beernem met hoge snelheid in op een bestelwagen die bij een eerdere botsing betrokken was.

De ongevallen veroorzaakten meteen een lange file, tot in Aalter. In die file gebeurden nog eens twee ongevallen. Bij een van die ongevallen waren twee vrachtwagens betrokken. "Eén chauffeur zat een tijdje gekneld en werd met ernstige verwondingen overgevlogen naar een ziekenhuis in Brugge", zegt brandweercommandant Marc Verkest.