Leger des Heils verandert naam voor Songfestival

De leden van het Zwitserse Leger des Heils, die het land in mei zullen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö, hebben vandaag aangekondigd dat ze hun outfit en naam zullen veranderen om aan de regels van de organisatie te voldoen.

Het Leger des Heils zal het officiële blauwe kostuum inruilen voor "een klassieke outfit met blauwe en witte kleuren". Dat heeft de organisatie in een mededeling laten weten. "Zo is er toch uniformiteit, zonder te verwijzen naar het officiële kostuum", klinkt het. "De nieuwe naam van de groep wordt Takasa, dat betekent "zuiveren" in het Swahili", legt de christelijke organisatie uit.

In november 2012 kozen de Zwitsers het Leger des Heils als inzending voor het Eurovisiesongfestival. De groep bestaat uit zes muzikanten (vier mannen en twee vrouwen) en zij zullen met het lied "You and me" de harten van de kijkers trachten te veroveren.

Zwitserland wist in het verleden twee keer het songfestival te winnen. Bij de eerste editie van het festival in 1956 en ook in 1988. Toen eindigde de Canadese zangeres Céline Dion voor Zwitserland op de eerste plaats.