Nieuwe paus levert "Journaal" recordcijfer op

Een recordaantal mensen heeft gisteravond "Het Journaal" van 19 uur gevolgd op Eén. De extra lange uitzending over de ontknoping van de pausverkiezing trok maar liefst 1.432.000 kijkers. Op het moment dat de nieuwe paus op het balkon verscheen, waren dat er zelfs 1.686.000.
Rik Torfs en Jan Becaus gaven toelichting in de studio.

De 1,4 miljoen kijkers voor "Het Journaal" is een record sinds het huidige meetsysteem van start ging in 1997. Het cijfer is ook opmerkelijk omdat de uitzending meer dan anderhalf uur duurde.

Door de uitgelopen uitzendingen van "Het Journaal" en later ook "Terzake", werd de geplande programmering van Eén en Canvas verstoord. Alle programma's werden uitgezonden, maar later dan gepland.

Daardoor hebben veel kijkers een aantal programma’s op het vertrouwde uur gemist. De VRT wil dat compenseren door deze programma’s tot en met volgende week woensdag (20 maart) gratis aan te bieden via Ooit Gemist.

Voor Eén gaat het om "Iedereen beroemd", "Thuis", "Volt", "Café Corsari" en "Death in paradise". Bij Canvas zijn de programma's in kwestie "Belga sport", "Het verdriet van Europa", "Reyers laat" en "How to make it in America".

Het "VTM Nieuws" van 19 uur werd bekeken door gemiddeld 737.160 kijkers met een piek van 894.370 kijkers, zo meldt VTM.