Opnieuw arrestatie na kunstroof in Rotterdam

In Duitsland is een man gearresteerd in de zaak rond de grote kunstroof van vorig jaar in Rotterdam. De 46-jarige man zou geprobeerd te hebben om de gestolen schilderijen te verkopen aan de oorspronkelijke eigenaar.
Onder meer "La liseuse en blanc et jaune" van Matisse werd geroofd in Rotterdam.

De zeven schilderijen die vorig jaar gestolen werden uit de Kunsthal in Rotterdam, zijn eigendom van de Triton Foundation. Het gaat onder meer om werk van Picasso, Monet en Matisse.

Vandaag werd in Duitsland een 46-jarige man gearresteerd die geprobeerd zou hebben de eigenaar van de schilderijen af te persen. Het is nog niet duidelijk of de man daadwerkelijk bij de roof betrokken was of dat het om een bedrieger gaat.

Midden januari werden in Roemenië al drie mensen aangehouden, die verdacht worden van het beramen van de kunstroof. Begin deze maand heeft de politie in Rotterdam ook nog een Roemeense vrouw van 19 aangehouden. Zij woonde op de plek waar de schilderijen na de roof werden ondergebracht.